25. 04. 2024.

У Хрватској откривен контингент меса „Перутнине Птуј” заражен салмонелом. – Од почетка године код нас нису долазила пилећа прса без коже, тврде у Министарству пољопривреде.

Пилећа прса „Перутнине Птуј” нису стигла из Хрватске у Србију, тврде у Министарство пољопривреде. Хрватска је због салмонеле наредила повлачење овог контингента меса, произведеног пре месец дана, које је из Словеније увезено у ринфузу.

– Ринфузну пилетину нисмо увозили из Хрватске, али ни из Словеније. Од почетка године код нас нису долазила пилећа прса без коже. Производи који су у Хрватској били спорни нису стизали код нас – наводе у Министарству пољопривреде. Узорковање је урађено у месари „Перутнине Птуј” – „Пипо” у Загребу где су пронађена прса заражена овом бактеријом. Иста бактерија је накнадно установљена и у свежем пилећем месу – прсима, батаку и карабатаку, млевеном пилећем месу и машински откоштеном месу са Пољопривредног газдинству Ореховац. Није први пут да се пилетина из „Перутнине” нашла на удару хрватске инспекције.

 

Извор: Политика

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS