25. 04. 2024.

Кабловски оператер КДС радијус вектор, из неразумљивих и потпуно неоправданих разлога,  онемогућио је гледање домаћих ТВ канала Прва, Б92 и Хепи

Овај кабловски оператер је наведене канале заменио са Н1, Гранд 1 и Гранд 2.

И поред вишемесечних напора да се правно регулише коришћење нашег садржаја по угледу на све друге уређене системе, без најаве и једностраном одлуком, КДС Радијус Вектор је ускратио своје гледаоце за програм најгледанијих домаћих емитера у земљи искључивши их из своје понуде коју су грађани већ платили.

За овакав поступак не постоји ниједно законско нити етичко оправдање, пре свега према корисницима пакета КДС Радијус Вектора. Наглашавамо да је програм свих националних телевизија бесплатан за све грађане Србије, а кабловски оператери преузимају наше канале и даље их продају грађанима кроз своје пакете. Наша кућа улаже максималан напор како би заштитила интересе гледалаца, као и свој програм, који је изузетно гледан и тражен.

Приступ програму националне телевизије мора да има сваки грађанин Србије и било који покушај да се одговорност за очигледно избегавање увођења правног и законског односа пребаци на емитера има једино за сврху довођење грађана у заблуду.

Прва телевизија, Б92 и Хаппy телевизија и даље ће се борити за равноправан однос националних и страних телевизија у понуди кабловских дистрибутера. Национални емитери издвајају огроман новац за производњу локалног програма и куповину страног, а све у циљу да се гледаоцима понуди најбољи и најквалитетнији бесплатни садржај.

Гледаоце ћемо обавестити о даљим одлукама и могућим променама. До тада, наш програм публика може да прати преко других оператера који у својој понуди имају наш садржај, а са којима имамо регулисан правни однос као и преко антене помоћу сет-топ-бокса или ТВ-а који има ДВБТ2 технологију.


Извор: Б92


Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS