25. 04. 2024.

ИКЕА повлачи на поправку ЕЛДСЛÅГА плинске грејне плоче због емисије угљен моноксида које су изнад граничних вредности прописаних у ЕУ

 


Као меру предострожности, компанија ИКЕА повлачи на поправку плинске грејне плоче ЕЛДСЛÅГА купљене пре 1. јануара 2018. године, након контроле тржишне инспекције у Белгији. Дата верзија плинске грејне плоче продаје се само у Европи. Решавање проблема захтева посету техничара домовима купаца. Ова услуга је бесплатна.

Због људске грешке добављача погрешан плински ињектор уграђен је у брзи горионик, што доводи до нивоа емисије угљен моноксида (ЦО) који су изнад прописа ЕУ. Истраживање показује да не постоји повећан ризик од пожара или експлозије. Компанија ИКЕА није примила никакве пријаве о инцидентима.

Молимо све купце који имају плинску грејну плочу ЕЛДСЛÅГА купљену пре 1. јануара 2018. да престану да користе брзи горионик постављен у горњем десном углу док се не обави техничка услуга поправке. Све остале рингле су безбедне за употребу. Да бисмо решили проблем, љубазно позивамо купце да контактирају са ИКЕА Одељењем за односе са купцима на 011 7555444 да резервишу посету техничара на време. Није потребно прилагати доказ о куповини. Трудиц́емо се да максимално смањимо време чекања.

Дати производ се продаје у Шведској, Норвешкој, Данској, Финској, Чешкој, Хрватској, Литванији, Србији, Русији, Словачкој, Мађарској, Пољској, Шпанији, Великој Британији, Ирској, Италији, Португалу, Аустрији, Немачкој, Белгији, Француској и на Исланду.

Компанија ИКЕА се извињава за било какве непријатности и жели да захвали свим купцима на разумевању.
За више информација посети њњњ.ИКЕА.рс или контактирај са ИКЕА путем 011 7555444.

 

Удружење за заштиту потрошача Србије поздравља овај пословни корак компаније ИКЕА. Надамо се да ће у будућности бити више трговаца који савесно обављају свој посао и брину не само о својој компанији, него и о нама, потрошачима.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS