24. 04. 2024.

Случај кутије пронађене у Темповој продавници која је због брендираног селотејпа изазвала сумњу да је реч о препродаји и злоупотреби хуманитарне помоћи за Обреновац, узнемирила је јавност протеклих дана.

Национална организација потршача Србије (НОПС) одмах је реаговала и упутила питање управи Делхаизе Србије, затраживши објашњење.

Мартина Петровић, менаџерка компаније за односе са јавношћу одговорила је брзо, појашњавајући да се кутија са налепницом Српске православне епархије Крагујевац нашла у њиховим објектима грешком добављача Мега пласт и да она не означава робу из хуманитарне помоћи.

Добављач Мега пласт из Сремских Карловаца, такође се извинио јавности због ове грешке и појаснио (слика писма испод кутије) да је реч о коришћењу брендираног селотејпа у недостатку другог:

 

„Компанија Мега Пласт користи брендиране селотејп траке, којима се између осталог лепе транспортне кутије. Један од клијената Мега Пласта је и Српска православна епархија Крагујевац. У недостатку другог материјала, наши запослени су робу коју Темпо купује од нас, упаковали у кутије и залепили овом траком.”

Из ове компаније се извињавају грађанима због ненамерне грешке.

И из Делеза уверавају јавност да се у њиховим објектима не продаје роба из хуманитарне помоћи, те да сва роба која се може купити има потребну документацију којом се може утврдити њено порекло.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS