16. 04. 2024.

 

Поводом текста објављеног на интернет страници Н1 телевизије и пренетог на нашој страници, огласио се и ЕГЗИТ фестивал.

Одговор ЕГЗИТ-а преносимо у наставку:

У телевизијском прилогу објављеном у суботу 23. јула на телевизији Н1 и чланку на сајту исте телевизије под насловом "Посетиоци Егзира љути: Нема регистрације – нема ни новца", изнесене су нетачне информације о процесу рефундације неутрошених средстава са званичних платних картица на ЕГЗИТ фестивалу. Цео прилог и текст на порталу упућује гледаоце и читаоце да рефундација неутрошеног новца са ЕГЗИТ картица није могућа, односно, да је била могућа одређени део времена само уз отварање рачуна у ОТП банци.

Ова теза је потпуна неистина, јер је рефундација неутрошеног новца била могућа све време трајања фестивала, као и 2 дана након фестивала, на уплатним и исплатним местима фестивала и то без отварања рачуна у ОТП банци, све до 12. јула док су та уплатна и исплатна места радила, о чему су посетиоци интензивно обавештавани путем свих канала комуникације ЕГЗИТ фестивала.

Након истега и тог рока, омогућен је и додатни рок од чак 45 дана, у коме сваки посетилац и даље може да рефундира свој новац без отварања рачуна у ОТП банци директним контактом са ЕГЗИТ фестивалом преко емаила Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., као и упитима преко званичног сајта и фејсбук странице ЕГЗИТ фестивала.

Укратко – новинар Н1 је потпуно обмануо јавност – у наслову и тексту вести каже се “Новац не може да се рефундира”, док је истина потпуно супротна – новац може да се рефундира потпуно бесплатно и једноставно, без отварања било каквог рачуна у било којој банци све до септембра месеца.

ЕГЗИТ има најбољу политику рефундације новца у односу на друге европске фестивале, јер омогућује рефундацију чак 45 дана након завршетка фестивала, док на готово свим европским фестивалима последњи дан фестивала је уједно и последњи дан рефундације.

Такође, ЕГЗИТ магична картица ОТП банке која је представљала инструмент плаћања ове године, омогућује попусте од 5 до 50% на преко 400 продајних места широм Србије, од биоскопа, позоришта и књижара до разних кафића, ресторана, продавница обуће и одеће и других, чинећи је најбољом платном картицом у односу на све друге европске фестивале.

Све ове информације биле су познате и писменим путем достављене новинарима Н1, а зашто су се одлучили да их прећуте и неистинито обавесте јавност доводећи је у заблуду, при том наношећи велику штету угледу ЕГЗИТ фестивала, нама није познато. У истинито и правовремено информисање медијске куће Н1 дубоко верујемо, и надамо се да је ово био само један велики пропуст.

 

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS