07. 05. 2024.

 

Јасно је да је циљ државе мотивисање грађана  да размишљају о сивој економији и да се активно укључе у њено сузбијање. Оно што није јасно је рекламирање на сва звона “бесплатних коверата”  које грађани могу да узму у свим Поштама Србије.

Шта ви, потрошачи, мислите о овој наградној игри? Коверте су унифициране, једнообразне и бесплатне.  Да ли је још нешто могло да буде бесплатно у овој игри, па би можда било више учесника?
Коверте јесу бесплатне, али не можете бесплатно да их пошаљете.  На њих мора да се залепи поштанска маркица која кошта 23 динара!  За сваки коверат који шаљете!

Министарство финансија и Министарство државне управе и локалне самоуправе су координатори кампање.  Потенцирају да грађани скупљају рачуне и пуне буџет  Да ли је допустива недореченост министарке Брнабић?  Законом о заштити потрошача је забрањено довођење потрошача у заблуду,  организатор игре мора да наведе све информације.

По ко зна који пут долазимо до закључка да ништа није бесплатно. Све то грађани плате. Не само да пуне државни буџет, него и наградни фонд.

Играјте наградну игру.
Можда сте баш ви тај срећник који ће добити стан, или бар аутомобил … или …


Наградна игра са фискалним рачунима и слиповима
у оквиру Године борбе против сиве економије

http://mduls.gov.rs/latinica/uzmi-racun-i-pobedi.php

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS