01. 05. 2024.

Слање коверти са фискалним рачунима и потврдама за плаћање картицама (слипова) за учешће у наградној игри "Узми рачун и победи" почиње сутра и биће бесплатно, најавила је министарка државне управе и локалне самоуправе Србије Ана Брнабић.Влада Србије је данас одлучила да слање коверти за наградну игру буде бесплатно, рекла је Брнабић новинарима.

Она је истакла да је проширен фонд за награде, али није могла да прецизира колико ће износити јер о томе влада мора да донесе одлуку.

"Најважнији циљ наградне игре 'Узми рачун и победи' нису порески приходи већ подизање морала грађана, односно да и они схвате да када узму фискални рачун чине добро за себе и своју породицу", казала је Брнабић .

Слање рачуна за наградну игру траје до краја марта, а право на учешће имају сви пунолетни грађани Србије који прикупе најмање 10 фискалних рачуна или 10 слипова, минималне вредности од по 100 динара, који су издати у 2017. години.

Рачуни се достављају у ковертама које ће бити бесплатне и моћи ће да се преузму у свим филијалама Поште Србије.

Планирана су четири извлачења која ће бити организована у марту, а додељиваће се аутомобили, путовања у земљи и иностранству, техничка роба, а главна награда је стан у Београду.

Паралелно са наградном игром организоваће се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова, а награда је бесплатна њи-фи зона.

Како би свака општина или град имали подједнаку шансу да учествују у такмичењу и освоје награду, оцењиваће ће се број прикупљених фискалних рачуна и слипова у односу на број становника и просечну зараду на територији локалне самоуправе.

Извор: Beta

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS