07. 05. 2024.

Бош (Bosch) је издао важно безбедносно обавештење у којем се потрошачи упозоравају на потенцијални ризик од експлозије у вези са одређеним самостојећим шпоретима на плин. Обавештење преносимо у целости:

Власници одређених самостојећих шпорета на плин би требало да се придржавају следећег безбедносног обавештења.

Безбедносна мера се односи на ограничен број самосталних шпорета на плин који су произведени између јануара 2009. године и октобра 2011. године. У ретким случајевима адаптер за прикључак за плин може бити оштећен. Услед тога може да дође до ослобађања плина, а у изузетно ретким случајевима може да се јави ризик од експлозије.

Да би избегли потенцијалну опасност, власници спорних уређаја би требало без одлагања да затворе довод плина до уређаја и престану да га користе док се наставак за довод не замени.

Свим власницима спорних уређаја нудимо бесплатну замену овог наставка од стране овлашћеног сервисера. Замена се обавља у дому власника и у потпуности решава овај проблем, бесплатна је и не подразумева додатне трошкове нити напоре корисника.

Посвећени смо обезбеђивању највиших сигурносних стандарда, врхунског квалитета и поузданости свих наших производа. Из тог разлога спроводимо ову меру безбедности на добровољној бази. Извињавамо се због евентуалних неугодности и захваљујемо вам на разумевању и стрпљењу.

 

Проверите да ли се ово односи на ваш уређај на следећи начин:

  1. Пажљиво погледајте уређај приказан изнад. Уколико је сличан вашем уређају, проверите да ли се на њега односи добровољна мера безбедности.
    Запишите број модела (Е-Нр.) и четвороцифрени број серије (ФД) на плочици са типом уређаја (погледајте слике у наставку).



  2. Да бисте утврдили да ли се ово односи на ваш уређај, унесите ове бројеве у поља на интернет страници.

Број за подршку: 011 3537008

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS