12. 05. 2024.

Иако постоје притужбе на све трговинске ланце, ипак највише притужби потрошача добијамо управо због акцијских цена у продавницама ИДЕА. Тржишна каже да је све ОК.

Због тога смо, одмах почетком септембра, послали допис Тржишној инспкецији, доставили фотографије (28 фотографија добре резулације), са рафова ових продавница које су нам слали потрошачи а на којима се јасно види да у акцијама, тј. повољностима куповине, има доста скупљих, уместо јефитнијих производа, чиме сваки потрошач који је лаковеран, деконцетрисан или не види добро, може бити обманут и наведен да на акцији купи скупљи производ.

Међутим, из Тржишне инспекције смо, у првој половини септембра добили одговор да нису наишли ни на једну сличну нерегуларност, у току пет дана провере у четири објекта овог ланца.

Будући да потрошачи знају какво је стање на терену и да фотографије које илуструју примере обмане нису измишљење, позивамо вас да нам помогнете да помогнемо Тржишној инспекцији, а у крајњој линији, и да помогнемо Идеи и свима нама:

  1. Отворите четворе очи када купујете на акцијама у овим продавницама ИДЕА
  2. Фотографишите и доставите нам све неправилности које уочите (датум, време, место продајног објекта и копију фискалног рачуна ако имате)

Ми ћемо сваку неправилност објавити и сваку појединачно доставити Тржишној инспекцији, све док не докажемо да су потрошачи у праву и све док не решимо евидентан проблем с ценама у овом трговинском ланцу који је за Тржишну инспекцију – невидљив.

Будите са нама, помозите да заједно докажемо да ми, потрошачи, нисмо луди или блесави и умишљамо ствари. Имамо право да не будемо обмањивани истицањем акцијских цена које то нису.

Hashtag за ову акцију: #IDEAakcija

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS