30. 04. 2024.

Национални савет за заштиту потрошача Републике Србије одржао је данас ванредну седницу посвећену анализи ситуације настале као последица катастрофалних поплава које су претходних дана захватиле подручја више градова и општина у земљи.

Том приликом Национални савет за заштиту потрошача апеловао је на све трговце који се баве продајом прехрамбених производа и пијаће воде да посебно обрате пажњу на исправност поменутих роба и позвао их да у том погледу поштују све одлуке и препоруке надлежних државних институција.

Чланови Националог савета за заштиту потрошача такође су упутили позив свим пијачним управама у земљи да појачају контролу стања и квалитета сезонског воћа и поврћа који се продају на пијацама, у циљу отклањања ризика по безбедност и здравље потрошача.

Представници потрошачких организација који учествују у раду Националног савета скренули су пажњу на значај тачног и правовременог информисања грађана и сагласили су се да је неопходна њихова координација са државним органима, како би била отклоњена могућност појаве неистинитих и непотпуних вести у вези са стањем на тржишту после поплава, које узнемирују јавност.

Седницом Националног савета за заштиту потрошача председавао је председник овог тела и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, а у раду овог трипартитног тела су поред представника државних институција из ресора трговине, здравља и пољоприведе учествовали и председници најрелевантнијих потрошачких организација, као и чланови из реда академске јавности.

 

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS