26. 04. 2024.

Национална асоцијација туристичких агенција Србије - YUTA упозорила је да туристичка агенција "Магдалена травел" није чланица те асоцијације, да нема YUTA гаранцију путовања, као и да са том асоцијацијом није уговорила YUTA арбитражу.

У саопштењу се наводи да је YUTA , у склопу редовних ативности у праћењу рада туристичких агенција, утврдила да се на сајту агенције "Магдалена травел" налазе објављени програми путовања као понуде туристичких агенција које су организатори путовања, али да не постоје уговори са тим организаторима путовања, који су обавезни Законом о туризму, чиме се могући путници доводе у заблуду.

"Такође, увидом у опште услове путовања исте агенције објављене на званичној презентацији, утврдили смо обмањујуће информације за путнике (довођење у заблуду) и то у члану бр. 17 где се спомиње уговорена Арбитража YUTA-е, као и члану 12 гаранција путовања, где се помиње да агенција има YUTA гаранцију путовања", наводи се у саопштењу.

У асоцијацији YUTA истичу да су о овом случају обавештени од већег броја организатора путовања. Због тога из те асоцијације моле путнике да искључиво посредством YUTA сајта провере које агенције се налазе у најбољем систему заштите путника - YUTA гаранција путовања.

YUTA је о свему обавестила и надлежне у Сектору туристичке инспекције Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Извор: 021.rs

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS