24. 04. 2024.

ИКЕА позива све купце који су купили портиклу МАТВРА, плава/црвена 2 комада, да престану да је користе и да контактирају компанију ИКЕА ради надокнаде.

ИКЕА веома озбиљно схвата безбедност производа.Сви наши производи су тестирани и усаглашени са важећим стандардима и прописима. Упркос томе, примили смо извештаје да дугме на МАТВРА портикли може да отпадне, чиме представља опасност од гушења.

ИКЕА позива све купце да врате производ у робну кућу ИКЕА ради пуног повраћаја новца или добијања сличног производа. Доказ о куповини (рачун) није неопходан.

"Дошли смо до сазнања да постоји ризик да дугме отпадне ако га дете вуче", наводи Емили Кнустер, менаџерка у компанији ИКЕА of Sweden, и наставља:

"Безбедност купаца је највиши приоритет компаније ИКЕА, због чега смо се одлучили на опозив дечје портикле МАТВРА плава/црвена 2 комада, као меру предострожности. Портикле истог назива, МАТВРА, дезен воће/поврће, зелена/жута, безбедне су за употребу због другачијег материјала и дизајна."

Дечја портикла МАТВРА може да се врати у било којој ИКЕА робној кући ради пуног повраћаја новца или добијања заменског производа. Доказ о куповини (рачун) није неопходан.

Извор: ИКЕА

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS