10. 05. 2024.

 

Кусур не узимате, јер вам метал буши џепове. Када вам касирка каже да нема да вам врати ситно, није вам важно – за те паре ионако ништа не може да се купи. Међутим, када вам зафали једно јаје или када хоћете да проверите када стиже аутобус јер се “кувате” на станици, схватите да 10 динара уопште нису за бацање.


Профит – Две папричице да заљутите салату – 10 динара на пијаци. Интернет тек да се улогујете на Фејсбук и проверите поруке – 10 динара. Да не спомињемо и кључан моменат пријаве испита на Правном факултету – хефтање (два пута) уплатнице за пријаву испита – 10 динара.

– Кусур ни не узимам кад ми дају метал. Шта с тим да радим, само ће новчаник да ми поцепа и да ми се проспе по улици – каже Петар К. (40).

Међутим, ако вам отпадне дугме на панталонама, у позамантеријама ће вам тражити 10 динара за дугме, а чак и за иглу, па да ли се онда не исплати узети кусур?

 


– За 10 динара не може да се купи ништа, али зато за 9,99 динара може свашта у супермаркетима. Такође, и за 99,99 и 999,99 динара. Требало би да се уведу те новчанице и укину оне са округлим цифрама да се не би људи мучили са кусурима – каже Мирослав М. (27).

И на аукцијским сајтовима можете много тога купити за 10 динара, а највише онога што нико неће.

Колико је неопходно имати при руци 10 динара, зна свако ко је кренуо на утакмицу без новина за седење, а то задовољство кошта тачно 10 динара. И да не заборавимо здравље, за овај новац можете (бар привремено) излечити болове у желуцу куповином једног шумећег ранисана…

Извор: 24сата

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS