25. 04. 2024.

Финска компанија "Нокиа" почела је програм бесплатне замене пуњача потрошачима који поседују одређене пуњаче, који су произвели независни добављачи, а констатовано је да нису безбедни.

У саопштењу компаније је наведено да је током рутинске провере квалитета утврђен проблем у вези са квалитетом тих производа. Пластични поклопци кућишта таквих пуњача могла би да постану лабава и одвоје се од остатка уређаја, откривајући унутрашње компоненте пуњача и ставарајући при том ризик од потенцијалног струјног удара.

Моћи ће да се замене пуњачи одређеног типа, које су произвели независни добављачи у периоду од 15. јуна до 15. августа, као и  AC-3Е и AC-3U модели, произведени између 15. јуна и 9. августа и AC-4U модел, произведен у периоду између 13. априла и 25. октобра ове године. Модел AC-3Е  продаван је само у Европи, а модели AC-3У и AC-4U у Северној и Латинској Америци. Компанија "Нокиа" препоручује својим корисницима који имају пуњаче обухваћене програмом замене да престану да их користе и искористе прилику да их бесплатно замене у овлашћеним продавницама/сервисима у својој земљи.

Напомиње се да  пуњачи AC-3Е и AC-3U, који су купљени пре 15. јуна ове године, као и AC-4U пуњачи купљени пре 13. априла, нису обухваћени програмом замене. Модели обухваћени програмом су: AC-3Е, AC-3U, AC-4U, који садрже ознаку BYD и шифру производње у опсегу "925" и "939". Такође за програм замене предвиђење и пуњач типа AC-4U са шифром производње између 916 и 943.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS